5.12.09

Mui Ne - mister Hai

Tuli v2lja, et geko magas ja magavat gekot ju teatavasti ei s88da. Nii tuli mister Hai restoranis restoranis v2lja valida midagi muud. Tiiu proovis esimest korda elus austreid. See oli mugav: yks eesti poiss valis v2lja ja teine toitis peost. Umbes 10 kr tuleb siin yhe austri hinnaks.
Et Hai on liiga lahke mees, pidi ta meile pakkuma veel ka taldrikut2ie krabisid omalt poolt.

Aga mister Haist pikemalt.
Hai on Jorma yks esimesi vietnamlastest s6pru Mui Nes. Ta t88tab laskmisinstruktorina ja peab rannas restorani. Nyyd oli ta Jorma naasmise yle nii r66mus, et kutsus endale kylla. Et naine teeb kanajalgu. Naisele ta vist unustas seda mainida. Kui Eesti delegatsioon kohale j6udis naist kodus polnud ja pliidi 22rde oli ta kupatanud yhe oma noorematest vendadest, kes keetis krevette.
Istutasime end k88gip8randale ja kui Kadri kysis salvr2tikuid, v6ttis Hai puhvetkapist pataka pabereid. T2pselt sellisest kapist, kus v6iks hoida n2iteks abielutunnistust v6i majalaenu lepingut, sest muud m66blit silma ei hakanud. Hai n2itas vapile, et yes-yes, not important.
Hai oli varunud kasti 6lut ja oli ysna pettunud, et pooled eestlased polnud 6lles6brad. Igatahes kokku pidi l88ma ilma liialdamata umbes iga kahe minuti tagant ja igas keeles. Ja iga natukese aja tagant sai Jorma s6braliku ja k6lava litaka vastu p6lve Hai k2est.
Hai 6petas agaralt ka vietnami keelt. "Ma armastan sind" k6lab vietnami keeles nagu "do you bang" ja "ma armastan sind igavesti" on "do you bang my mind". Umbes nii. Kohati oli Hai inglise keelest v6imatu aru saada.
Jutt keerles peamiselt Jorma ja yleyldise pereplaneerimise ymber. Hai arvas, et Merlele otsib ta Mui Nest hea peigmehe ja Jormale hea Mui Ne pruudi.
Jormaga olid Hail k6ik asjad (vanus jne) same-same ja 6htu edenedes sai Jormast sujuvalt Roma.
Vahepeal k2is Hai vend krabisid toomas ja keetis need 2ra. Teller kommenteeris, et Eestis paneks h2rra ylikonna selga ja kutsuks proua restorani, siis nyyd kallati krabid lihtsalt keset k88gip6randat ja seal me neid j2rasime. V2hemalt oskame neid avada ja syya nyyd.
Vahepeal tulid Hai naine ja tytar Mi ka koju. Tytar oli v2ga h2belik ja naisel oli selline n2gu peas nagu ikka mehe joomas6pru n2hes. Jorma on ikka vahel Haiga hommikul turule l2inud ja siis see t2hendab ikka paari 6lut v6i midagi kangemat... Kohusetundlikult kooris naine meile puuvilju, aga seltskonda ei tulnud.
V2ga soe ja l6bus 6htu oli.

(pildid on Telleri k2est n2patud).

* * *
L6petuseks selline dialoog:

T88k6ne. "Arutame siis, kui sa Eestis tagasi oled. Millal sa tuled?"
Ma ei taha olla ebakonkreetne ja 8elda, et ei tea.
"J2rgmisel v6i ylej2rgmisel aastal."

Tiiu, Vietnam, detsember 2009

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

tere,
tahtsin juba eelmise postituse juures oma arvamust avaldada "inimesed, kes elavad koos lähevad ikka ühte nägu" pildi osas ning tulla post-kaardi mängu võitjaks. usun, et suurt erinevust ei ole, võibolla ainult joogieelistuse osas - kats eelistab ameerika marki, tiu käte vahel on mingi kahtlasem purk. aadressi kuhu võite mulle postkaardi saata ütlen teile ainult mail'i teel.
triin