17.1.11

Blue Mountains

Kuna me käsutuses on üks lilla käula, tuleb end kokku võtta ja linnast ära sõita ka pärast seda, kui töödraamad on lasknud vaid neli tundi magada ja üüüüüüldse ei viitsi ja ei taha.
Kilejope ja päikesekreem 13-aastasesse suure auguga seljakotti, nokats pähe ja padavai Sinimägedesse.

Turismiinfoks – mäed asuvad Sydneyst sajakonna kilomeetri kaugusel ja mööda kiirteid läheb see teekond nagu lupsti. Kogu ilu laiutab enam kui miljonil hektaril, kus kokku on üle 300 erineva tasemega matkarada. Kanuuta-roni-lasku.
Klantspiltidega brošüür kiidusõnadega kokku ei hoia: kõige ligipääsetavam metsik paik Austraalias, esmaklassiline looduse- ja kultuurielamus, äärmiselt liigirikas (nt üle 100 erineva eukalüpti), sööma- ja unekohad, vaikus ja rahu.

Minu kahesõnaline kokkuvõte: olen vaimustuses!

Meile jäi esimesena ette Wentworth Falls. Praegu tagantjärgi tuvastades tundub, et rada, mille läbisime, oli National Pass – Valley of the Waters – Shortcut Track Circuit; 5,7 km; 3,5 tundi; raskusaste: raske.

Valik oli juhuslik, sest vaatasime koske ülevalt ja alt ning parklasse minekuks oli kaks varianti: 2 tundi edaspidi või tund aega tagurpidi tagasi. Kange eestlane võtab ikka selle pikema maa. Edasiminek ei ole ju tagasiminek.

Kuigi piltide pealt on võib näha treppe ja käsipuid, oli suurem osa rajast kivist tahutud „astmetega“, mudane, libe ja vesine. Värskendust tilkus alatasa. Vihmamets.
Selles tempos, nagu me kappasime, ajas ihu ja särgi higiseks küll. Laose džunglikogemus oli mugavam. Nähtud fauna oli umbes sama: kärbsed, sääsed ja sisalikud. Ühes Katoombla välikäimlas oli jõle huntsman ka.

Vaated olid vapustavad, eriti alt üles.

Võikski neid pilte praegu ketrama jääda. Ja imestada, et lisaks tantsupoosidele on minus peidus ka liiklusreguleerija - käsi leidub igas asendis.


Sinivine.
Metsikult rahustav.
Wentworth Falls.
Mäest alla.






NB! See ei ole mina.
Turistimagnet nr 1: Three Sisters. Seal vaateplatvormil olid umbes kõik maailma rahvad koos. Soe soovitus: ärge leppige selle kohutusliku pildiga, vaid võtke oma laiskus kokku ja tehke ringkäik või kaks.
Pildid: Jaanus ja Katu

Oleks tahtnud sinna metsa jäädagi, sest mul on veel 3,5 vaba päeva.
Tagasi linnas olles mõõtsin kehatemperatuuriks 35,5 kraadi (umbes sama palju nagu õues). Alavik jälle.

Kommentaare ei ole: