10.9.12

DEET-vidiit-vidiit

Rändlindudele lonks sääsemürgikokteili?
Maailmas on palju asju, mille peale ma ei tuleks. Üks neist on sääsetõrjeks mõeldud suitsuspiraalide purustamine, et kasutada neid hallutsinogeensete seente aseainena. Teine võimalus on joogi sisse segada vedeldatud DEETi (dietüültoluamiid), mis on maailmas enim kasutatav sääsetõrjevahend.

Ei teaks ma sellest siiamaani, kui Mai Loog poleks kirjutanud 6. septembri Ekspressi Kohvris kahe Kanadast pärit õe surmast Tais Phi Phi saarel. Surma põhjuseks arvataksegi olevat sääsemürk. Seespidiselt tarvitatuna.

Süvenesin natuke teemasse. Nimelt olevat sääsemürgikokteilid Tais nuhtluseks juba aastaid ning võimud üritavad asja kontrolli all hoida. Et neid turistidele pakutakse, peaks olema viimase aja mood.
Eufooriat tekitavad sääsejoogid on levinud eriti just lõunaprovintsides, kus on uimastava mõjuga taime kratom'i kasvuks sobivad tingimused.
Levinum „kokteil“ on tuntud nime all 4x100 või 1-2-Call ning koosneb kratom'i ekstraktist (või purustatud lehtedest), köhasiirupist, kokakoolast ja jääst.

Kel selleks väheks jääb, siis vaks paugum versioon on 8×100 (longkong'i lehed, kokakoola, metamfetamiin, köharohi, mingi helendav kemikaal valgustite seest, tubakas, jogurt, sääsetõrje või purustatud sääsespiraal).

Mai lugu:
Mai Loog: Surmaämbrike paradiisisaarel
Uudis ise:
Quebec sisters died in Thailand from drinking DEET
Ja napsuspetsiifilisem jutt:
Quebec sisters may have died from drinking DEET cocktail

Mind raputas see uudis päris tugevasti. Moraal pähetagumiseks:
1. Tuleb ikkagi ette vaadata, kui kohalikuks pead oma peo/reisikogemusega minema ja tasuks säilitada nii palju kainet mõistust, et enam-vähem mõistad, mida sa suhu topid ja luristad.
2. See, et lollide turistide otsalõppemisest ei avalikult ei kaagutata, ei tähenda, et seda ei juhtuks.

Kommentaare ei ole: