Aknast vaatavad vastu hortensiad.
Vead ennast aeda. Kümmekond meetrit ülesmäkke, ürdiaiast ja kressipuhmastest läbi. Seal on kollane pink.
Vaatad silmi kissitades päikest.
Ja linna.
Siis lähed tagasi alla aeda. Laotad murule teki ja loed Frances Mayesi "Toscana päikese all".Meil on ka suvi ja maja nagu maal ja väga inspireeriva köögiga.
Täna lõunaks valmis seal kohaliku ajalehe pühapäevalisas välja pakutud tomati-, feta- ja baklažaanipirukas.
Vaja läheb:
4 spl oliiviõli + natuke pealepiserdamiseks
1 peeneks hakitud sibul
2 cm kuubikuteks lõigutud baklažaan
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 spl väga peenikeseks hakitud rosmariini
soola ja värskelt purustatud musta pipart
400 g lehttainast
200 g lehmapiimast valmistatud fetat
3 suurt tomatit, millel on seda sisemist löga veits välja võetud ja seejärel viilutatud u 0,5 cm paksuseks
Serveerimiseks palsamiäädikat ja basiilikut
Mis edasi:
Pane pann tulele ja kuumuta õli ning lisa sibul, baklažaan ja rosmariin. Prae 10 minutit, kuni sibul ja baklažaan on pehmed ja kergelt pruunikad.
Seejärel maitsesta soola-pipraga ning jahuta segu maha (mida me ei mallanud oodata).
Retsept käskis tekitada 32 cm diameetriga lehttainaringi. Me jätsime selle aga kandiliseks ja vorm oli ka kandiline. Ääred 2 cm kõrgused. Seejärel võta kahvel ja augusta tainast kohe mõnuga.
Taigna peale lao baklažaanisegu, pudista fetat, lao tomatilõigud ja piserda üle oliiviõliga.
Seejärel pista pirukas 25 minutiks 200-kraadisesse ahju, kuni tainas küps ja tomatid pruunikad, mis meil ei juhtunud, sest ei vabastanud tomateid nende lögasest sisust, kuid ootamatult ei kannatanud selle mahlase tulemuse pärast isegi toote välimus (ega ka maitse!).
Nii viis minutit kannatust, kuni pirukas jahtub. Palsamiäädikat peale ja mmm... mõte hakkab kohe tööle, milliseid mõnusaid maitsekombinatsioone järgmine kord katsetada.
Töö(tu)turu uudistest mõnes teises saates.
1 kommentaar:
Kas lehttainast on olemas ka täistera? Onju asjalik kommentaar:)
M
Postita kommentaar