9.2.10

Lihtne elu, ja väga ilus (tervitused Sillele!)

Kuna me pole 2-nädalasel puhkusereisil, tekib aeg-ajalt karjuv vajadus iluprotseduuride järele ja nii hipid me ka pole, et kõigega ise hakkama tahaks saada.
Niiöelda ilusalonge on siin iga 10 meetri tagant ja ei saa öelda, et need kohad ise ilusad oleks. Vaatasime mõnda sisse ja usaldus ei olnud küll esimene emotsioon, mis tekkis.
Samas on hinnatase kõigis sama: lõikus 35 000; juuksehooldus 50 000; maniküür 35 000, massaaž 50 000 ruupiat. Eesti rahasse arvestamiseks tuleb kolm nulli maha võtta ja paar krooni otsa panna.

Üks salongidest – Happy Salon (Poppies Lane 2, Ronta No 10) – tundus keskmisest natuke heledamate seintega, et lõpuks riskida. Tiiu võttis löögi endale – ta rändurisorakaid ei saa nagunii nässu keerata. Päike ja soolane vesi, iseäranis sukeldumine, lõhuvad juukseid kohutaval kombel.
Pea pestud, frisüür nagu ajakirjast ja massage ka otsa. Nii et Kats läks kadedaks ja lasi endaga sama teha.
Homme laseme juustele vitamiinipommi panna.

Salongis kohtasime inimtüüpi, kes on meile juba varasemast tuttav: lääne elus pettunud kohalikku päritolu keskealine naine. Nad on uhked ja kaunid, veidikene närtsinud ilmega. Nende peas ei ole enam valge ideaalmehe kuvandit ja Euroopas elamine tekitab neis stressi. Nad tunnevad puudust oma toidust, päikesest ja pärastlõunasest klatšist sõbrannadega; lihtsast elust, mida nad siin saavad endale lubada. Nii ka see naine. „Ma tahan lahutust. Mu mees tuleb homme siia, aga ma ei lähe temaga Prantsusmaale tagasi,” ütles ta vaikselt. Peame temaga nõustuma – miks elada Prantsusmaal, kui võiks olla õnnelikul Bali saarel?

***

Tiiul oli eile öösel koristuspäev, st laotas toa asju täis. Iga viimane kui söetabletileht sai ka üle vaadatud ja hinnatud. Iga tšekk ja pilet sai enne äraviskamist hoolikalt läbi loetud, isegi sukeldumisraamatu luges läbi. Kõik selle nimel, et kott grammhaaval kergemaks läheks. 25 kg seest tuli igasuguseid huvitavaid riideid välja: Burberry top, sinine maika ja must seksikas siidist napp negližee, millega Tiiu oleks pidanud ukse peale tulema, kui Jänes vabandama tuli. Mitte romantikatapjatest puuvillavuplitega, mis tapavad peale romantika ka kõik muu.
Tulemus – täna ostis ta kaks uut äää... paksu raamatut. Kusjuures ühe Katsi käest, mis on juba kuu aega Tiiul pooleli. Järjehoidja on lk 2 ja 3 vahel ja järjehoidja peal on 10 võõrast sõna selle maa peale.

Ja asi hakkab jälle ohtlikuks minema: ümbrus on juba tuttav, omad kodused rutiinid (näiteks hommikusöögijärgne uinak ja öötreening basseini veerel) ja tead, mis meelelahutusi lähiajal oodata.

Kopp-kopp: „Kell üheksa me võtame teid peale ja lähme sushit sööma.”

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

UHHH- vapradele preilidele hurraa! mul oli täna täiesti mõtetu tööpäev, sest ma lugesin TERVE PÄEV teie blogi. otsast lõpuni. ja olen hooked! karta on, et käin nüüd iga päev siin passimas. väga suurepärane jutt ja illustratiivsed materjalid :) puhas rõõm on lugeda lõbusate inimeste tegusast elust!
T. Kadri (Tiiu feissbuukist leidsin blogi)

t. ütles ...

nii ilus kiidulaul, aitäh! lubame, et ei kaeba su bossile ära:)
tervitused vastu!