19.3.14

Samal ajal vee all

Oi-oi-jaa, kaua pole mulle ükski pildiseeria nii palju nalja teinud kui need Karini paparazzo-fotod me rõdult. Mida need kaks ida-eurooplast teevad? Snorgeldavad püstijalu?!
Tegelikult oli see me geniaalne plaan tulla snorgeldades koju, aga kuradi vaevaline oli see veest välja saamine lestadega, kui põhi on kive ja surnud koralle täis.
Merre sulpsasime hoopis teisest kohast (lõunapaus sattus mõõnaajale, siis oli juba üsna raske end samast kohast üles vinnata).
Päästevest näeb veits gei välja, aga võõras kohas ja hoovusehirmuga pole mõtet lolli mängida. Selle värvikireva varustuse päevarent maksis 40 000 ruupiat (2,5 euri).
Olgugi et korallid alles hakkavad taastuma paadimeeste vastutustundetust käitumisest ja 2004. aasta tsunamist, oli veealune maailm sama kirev ja juba paar meetrit kaldast.
Veekindlat kaamerat polnud. Nii et see oli tegelikult üks väheseid hetki sel reisil, kui sai lihtsalt olla ja vahtida ega pidanud püüdma võimalikult häid kaadreid saada.
Kõige rohkem rõõmustasin lõvikala ja toidujahil hiidmureeni üle.
Foto: Wikipedia.
Mureen on kole elukas! Aga see-eest suur... Kadri hindas kolmemeetriseks, aga siuke hiidpeletis ta nüüd ka polnud.
Jälgisin hiidmureeni üsna lähedalt (no see oli tegelikult rohkem nii "Jumal vaatab taevast"-distantsilt), sest ma guugeldasin alles hiljem välja, et nad võivad ka inimesi rünnata, kui asjaolud juhtuvad väga soodsad olema.
Kui muidu võib Iboihi rannas ka kilpkonni näha, siis mitte sel korral. Kuigi Iboih on sukeldumisküla,  ma kui advanced open water diver sukeldumas jälle ei käinud. Atraktiivseid instruktoreid polnud.
Siiski jättis see snorgeldamine palju tugevama märgi, kui oleks esialgu osanud oodata. Vaadake eelmist pilti. Ohu märk on ju ilusti taeva poole püsti! Nagu vale-Kardashian! Enamik kehaosi oli sisse kreemitatud ja tean, et mul oli mõte pükstega vette minna. Aga hiljem selgus, et see mõte oli meelest ära läinud. Päike kärsatas kõvasti seda põhjamaist tagumikku.
Mis siis ikka, küla peale aaloed otsima. Kui kohalikel päevitamiskultuuri pole, ei pea seda ka teistel olema: aftersunile  ja beebiõlile kõige lähedam toode oli üks kõige tavalisem Nivea ihupiim.
Eeskujulik Aasia-puhkus: kuu aja saavutuseks tulipunane pepu. Vähemalt on ülejäänud nahalt sinakas toon juba kadunud.

Kommentaare ei ole: