6.2.12

Sevens

Tihti jalutan Wellingtonis ringi ja ei saa üldse aru, miks tänavad on tühjad. Kus kohas on inimesed?! See on ju ometi peaLINN?? Tahan inimesi!
Kui Austraalias halvas halli argipäeva hobustevõiduajamine ehk Melbourne Cup, siis siin saab selles hädas aidata vaid üks asi - ragbi.
Nädalavahetusel oli Sevens, väidetavalt Uus-Meremaa suurim spordipidu. Wellingtoni aasta sündmus. Tegemist on tegelikult ülemaailmse ragbisarjaga, mille üks osavõitlus toimub siin.
Loomulikult ei käinud ma helikopteriga õhuvõtteid tegemas, vaid olin peamiselt tööl ja pätsasin selle pildi Sevensi kodukalt. Väga ilus pilt.

Viimastel aastatel on Sevensist kujunenud tohutu kostüümitrall. Lähedki asju ajama ja oled pangas koos Spidermani, kahe gladiaatori ja Punamütsikesega.
Muidugi kaasneb sellega VÄGA laia kaliibriga joomatuur. Ikka korralikult hommikust peale ja kolm päeva järjest.
Võtsin reede pärastlõunal ette tunnise pildistamisretke. Selle aja jooksul võis kohata viit sorti smurfe ja lederhoseneid, vetelpäästjaid ja meremehi, kiviajainimesi ja politseinikke, aga ka kõiksugu täitsa originaalset jaburust, nii et inspiratsiooni jagub nüüd kõigi mu tulevaste stiilipidude ja kostüümidraamade tarbeks.
Eriti atraktiivseks muudab vaatepildi asjaolu, et kogu su gäng riietub ühtemoodi ühesuguste vöökottide ja tennisteni välja.
Poisid-plikad olid välja tulnud ka toredate ühislahendustega: nt tüdrukud seksikad cowgirlid ja poisid lehmakostüümides, poiss teepakike ja tüdrukud jääteepudelid. Siin on üks Schumacher oma kaaskonnaga:
Läbiv joon on liibuv ja paljastav. Ühte liputajat näiteks nägin. Sekka muudki teravmeelsust, näiteks seltskond päästevestidega, millel oli kiri COSTA CONCORDIA. Aga jah, suht seks värk.
Gaga lihakleidid:
Pruudikimp lendas just õhku:
Öösel valvasid vetelpäästjad, et keegi suplema ei läheks. Need tüübid siin viskasid oma tennisekostüümid seljast ja kroolisid küll üsna mitu ringi.
Kuigi arvan, et enamus patseeris ja poseeris niisama, meenutan, et tegu oli siiski spordivõistlusega.
Uus-Meremaa võitis. Kas peaks ütlema meie võitsime?
* * *
Laupäeva öösel panin teksad ja tossud jalga ja läksin linna vaatama, mis möll on. Kogu kesklinn oli muudetud läbulaks, liiklus kinni, muss ja joogipunktid. Vihma sadas ja kaks päeva vatti saanud kostüümid räbaldunud. Öäk, nõme, eks.
Aga... eks ma olen varemgi sündmuste käigus muutunud jääkarust vabadussambani. Ehk siis ühel hetkel olid mul seljas kohtunikuriided ja jagasin punaseid kaarte tüüpidele, kes mu privaatsust rikkusid.
"Appi, ma pole enam mina ise!"
"Väga hea, see ongi Sevensi mõte."

Meenutagem seda ka, et Sevens hääldub ju siivens. Totaalne vokaalne segapuder on see kiivi keel.
Ükspäev oli mul tööl vaja klientidele koka autogrammiga menüü kaasa anda. Aeg läheb. Lähen kööki asja uurima. Köögis konsiilium koos. Paberil pikk lause, mis on katkenud täheühendiga EXP.... mis sai siis jätkuks IERENCE. Vot nii sassis on neil endal ka kõik.

3 kommentaari:

Maria ütles ...

tere tulemast uus-meremaale =)

Tiiu ütles ...

Oi, tere! Just üleeile ütlesin, et Sa oled blogrollis ainuke, kellega ma tegelikult kuskil kokku põrganud ei ole. Ja nüüd siis niiviisi!
Tegelt ma tahtsin Sulle kunagi kirjutada, et mulle meeldivad su mõtted, aga lõin põnnama.
Ja meil on üks hästi tore lüli - Katre mu EPLi ja ka hilisematest aegadest;)
Tervitused teise saare rahvale!

Maria ütles ...

tervitused vastu võetud =)