8.2.10

Tavaline poepäev

Hommikul oli ukse taga rootslane Jonas, kes teatas, et poole tunni pärast on randa minek. Mis saab selle vastu olla, et kui meelelahutus end ise pakkuma tuleb. Seni ei ole me siin üldse pidanud ise mõtlema (v.a öömaja otsimine). Isegi toa numbrit ei pidanud me talle paljastama, selle leidis ta ise vastuvõtust. Vot nii suur oli ta soov meid lõbustada.

Lainete otsimine tähendas meile tasuta tuuri Kuta ümbruses. Tagantjärele kaarti vaadates tundub, et tiirutasime Bukiti poolsaarel Mushroom Rocki ja Nusa Dua kandis.
Nii kiire oli, et brasiillane Pablo läks tee peal kaduma ja rootslaste vabandus oli see, et hankigu endale võimsam roller.

Sõdalane ja Pilvik:

Vahepeal saime endale giidiks kaks kohalikku poissi, kaks Bobbyt, kelle järel sõitmine tähendas tegelikult veel suuremat sõelumist ühest kohast teise ja siis tagasi jälle.
Yks Bobby on suur naljamees ja polyglott, kelle itaalia keel oskus koosnes buon giorno'st ja Mussolinist.
- Hello, darling, where are you from?
- From Italy. And you?
- From my mom.



Hillitsetud puhkuserajoonid ja sõnniku- ja nõgeselõhnased külavaheteed.

Lõpuks jõudsime randa, kus oli kolakas valge hotell, ilased kaamlid kliente ootamas ja mõned üksikud inimesed.



Bobbyd:
Lainemurdja:
Kohalik korilane:

Et meil ja kaamlitel igav ei oleks - Hiina pruutpaari fotosessioon:


Pärastlõunal jõudis sadu meile järele täpselt ärasõidu ajaks.


Siis viisid poisid meid resturaani. Esimene käik oli pähklid ja pettumuseks see ainukeseks jäigi. Pildi peal on Tiiu nii rõõmus, sest Jonas näpistas.

Suurest igavusest oli vaja kõik kaubaartiklid üle vaadata ja nähtavale ilmusid ka vihmakeebid. Linna tagasisõit tähendas basseinisuurusi lompe, ummikuid ja kiirendusi kuni 100 km/h, nii et pärast oli ülakeha valus kramplikust kinnihoidmisest.
Huvitavaid inimseiku jätkub

Näiteks poiss, kelle isa on liibanonlane, ema bulgaarlanna, kasvas üles Araabia Ühendemiraatides ja oli suved vanavanemate juures Bulgaarias. Nüüd elab Kanadas ja läheb Austraaliasse vahetusõpilaseks ja nii on ta erinevate kultuuride vahel ja ta ei tea ise ka, kust ta siis õieti pärit on. Olenevalt seltskonnast saab ta alati valida, kust ta tuleb. Ükskord juhtus selline piinlik lugu, et ta tutvustas end liibanonlasena ära ja tüdruk paremalt käelt juhtus olema Iisraelist. Kõik hoidsid hinge kinni, et mis nüüd saab...Et oma juuri tundma õppida, kavatseb ta Lähis-Idas ringi rännata; tutvustada end kui ajakirjanikku ja kuulata inimeste lugusid. Ja eestlaste kohta teab ta naisekandmist.
Või soomlane, kes teab Hiiumaad ja kellel on eestlasest sõber, kes oli ilge huligaan ja tegi pronksiöö sündmuste keskele sattudes läbi totaalse muutumise ja hakkas korralikuks tudengiks. Üldse ei taha enam kakelda ja kellegi luid murda.

Veel seiku
- Siin on ikka tõesti praegu vihmahooaeg. Iga päev natuke millalgi sadanud ja täna hommikul sadas nii kõvasti, et oma mõtteid ka ei kuulnud. Samas pole see vihm ka ülemäära talumatu; lihtsalt tuleb äkiliseks ilmamuutuseks valmis olla.
- Päev otsa võid traageldada mööda rada Billabong-Ripcurl-Quiksilver-Volcom-Roxy ühest uksest sisse ja teisest välja. Surfer Girl reklaamib end suurima tüdrukute surfipoena maailmas. Tänaval on need kaubamärgid samuti esindatud. Lisaks on poed DOLCE & GABBANA sildiga poed, maast laeni igasugust feikkaupa täis.
- Keel suupärane; pärast Vietnamit tunduvad muidugi kõik keeled suupärased
- Kohalik toit on hea ja odav; 24 krooni läks kohvikus me lõuna (mereandidega riis ja kaks värsket mahla) maksma ja taldrikut tühjaks ei jaksanud süüa.
- Takso on odav ja mõistlik, sest jalakäijana oled sa liiklusvahendite meelevallas ja kümnete kaubapakkujate solgutada.
- Reisisoovitusena on kuklas Malaisia

1 kommentaar:

tibutriin ütles ...

hullult äge on see väga rõõmsa Tiiu pilt! :)
tervitused Tallinnast kontorilaua tagant...