23.11.09

Tiiu soolo

Kui lehest v6is lugeda, et P6hja-Vietnamis oli kylmalaine (Sapas 88sel 2.9 kraadi), siis mul oli isiklik kuumarekord ja kehatemperatuur t6usis ligi 40 kraadini.
Ja kuna see number ei tahtnud juba kaks p2eva palavikualandajatele alluda, l2ksime reedel 6htul puukentsefaliidi, malaaria ja seagripi hirmus Hanois arsti juurde.
Arst diagnoosis 6nneks vaid gripi (influenza A) ja kirjutas kotit2ie rohtusid (Eludril, Dorithricin, Efferalgan, Actifed), mille kliinikust kaasa sai. Ise pidi maksma muidugi. Veidi liialdades on siin k6igil juba k2si pikalt ees, enne kui midagi kysidagi j6uad.
Medasutuseks oli International SOS Vietnam, teenindus ingliskeelne, aga kuna vietnamlased r22givad seda nii n2tskelt, siis ikka ysna raske sellest meditsiinilisest vadast midagi aru saada. Eriti, kui oled seisundis, kus enam nagunii midagi aru ei saa. 6nneks on mul Kats ja Kadri.
Igatahes lahkusin kliinikust paari tunni p2rast mask n2os ja k2suga olla karantiinis. Ehk siis magasin eraldi voodis, mitte suures Katsiga koos.

Turistid vaatasid mu n2omaski ja Jyri Arraku maalilt v2lja astunud soengut ilmselge 6udusega, kohalikud ei teinud teist n2gugi.

Kats ja Kadri tegid vahepeal kahep2evase tripi Halong Baysse. Piltide j2rgi tundus v2ga ilus. Ma lihtsalt magasin Hanoi mutionu urus 48 tundi, vastasin kohusetundlikult tshikkide SMSidele, et kuidas palavik on, ja s6in rohtusid. T2na olen j2lle mina ja saan naerda Kadri juttude peale. N2iteks kuidas ta Baltoscandalil pidi kantseldama yht klouni, kes yhel hetkel v6ttis Viitna j2rvel noa v2lja ja ytles eesti n2itlejatele: "Raha ja paremad riided v6i elu!" Eesti meestel oli ikka t6sine hirm naha vahel. Vot siuke k6va naljamees oli see kloun.

Praegu suhtlesin veel kindlustusega, sest selline soolomeelelahutus l2heb ikka yht-teist maksma ka. Yle 6 miljoni dongi ehk veidi yle 3700 krooni. K6ik joones, kui leiaks veel kuskilt printeri, et kindlustusjuhtumi avalduse vorm v2lja printida, aga sellega 6nneks ei p6le.

6htul hakkame 88rongiga l6una poole liikuma ja j22me paariks p2evaks Hoi An'i.

A ja keegi v6iks mulle iga pyhap2ev smsida, kes superstaarisaatest v2lja kukub. Marten on veel alles?

Esimest korda kohaliku mutionu urust v2lja.

Raske vietnami gripi yle elanud patsient kohtus t2na esimest korda kohaliku toiduga.

Halong Bay
Siin on link Kadri pikale jutule Halong Bayst. K6rva taha v6iks siis panna seda, et 2rge tripi eest yle makske ja oma alkoholi tuleb juua salaja v6i maksta trahvi. Aga v22rt 2ra k2ia igal juhul; v6ib-olla ilusaim elamus kogu Vietnamis, ytleb Kadri.

Kommentaare ei ole: