14.11.09

Tuubingupealinn Vang Vieng

Oeh. Raske on.
See postitus on pyhendatud P2rnu g2ngile - Rena, Triin, Keidu, Maarja, Vidrik, Romanjeero, Aarne, Mati - Talvik. Me oleme praegu selles maailma punktis, kus me tunneme teist metsikult puudust. Rena, vea oma saun siia ja sellest saab tubingu menukaim koht.
Ja teile meeldiks siin nii v2ga sama palju nagu meile.
Tubingust - nn kontoris maksad 2ra raha (55 000 nagu pileti eest ja 60 000 KIP tagatiseks, et tood tuubi ikka p2rast tagasi ka). Andmed pannakse kirja, v6tad vastutuse ja saad k2e peale sinise markeriga tehtud l2raka numbri nagu viidaks loomi tapamajja. Tuktuk topitakse inimesi t2is, tuubid katusele ja j6e 22rde minek.
Esimene kord on paras ehmatus, kui n2ed keset sydap2eva seda m8llavat karja, esimeses baaris k2is parajasti hyppev6istlus - alasti, kolmekesi, seksipoosid jne. Kohtunikud oli kaldal rivis eri v2rvi plakatitega - "j2rgmine kord alasti", "mine koju malet m2ngima" jne.
Ja siis... oo viisakad turistid tulevad kajakkidega ja kohe tormas u 5 kutti neid ymber lykkama. P2eva norm tuli ikka ymber lykata. Selle eest sai ka punkte. Kahju oli neist prillide ja fotokatega kohvrituristidest, kes oli tulnud kauneid loodusvaateid nautima ja j2id hullunud joodikhaide k2tte, ei mingit halastust. Umberlykkajad said omakorda zhyriilt punkte.

Kokku on 15 baari, mida m88da siis kummir6nga sees hulbid. Baari juures visatakse sulle k6is v6i tross ja sikutatakse jooma.
Pea igas baaris tasuta shotid, s88k v6i viskipudelid. Kuna eestlane on parasiit, ei kulunud meil kroonigi. Tegelikult pole tuubi vaja v6ttagi, v6ib lihtsalt tulla j6e 22rde ja olla. Nagu tegi me s6ber ameeriklane Derek. L6puks muidugi l2ks jamaks, sest p2rast viimast baari peaks u 50 mintsa allavoolu tiksuma. M88da kivist p6hja ja kohati p6lvestsaati vett ei ole ilma jalan6udeta kuigi mugav ja nii pidi Kats p22stma tulet6rjuja elu ja oma tuubi peale v6tma. See oli poisi reisi k6ige erutavam hetk.
Yldiselt pole m6istlik l6puni kulgeda, vaid s6ita koju tuktukiga. Pimedas kivij6e peal liuglemine on ohtlik, peaga vastu kivi sodistada pidi olema ysna levinud vigastus. No v6i l2hed lihtsalt dzhunglis kaduma.
Teine t2helepanek - poleks iial arvanud, et (kohalikul) Billabongil on nii palju eri mustreid.
Kolmas - Vang Vieng on siiski ikka 19-aastaste paradiis, see on nende jaoks ikka eriti p6nev. Samas oli tuubimas ka USA vanapaar, kellega koos siia linna s6itsime.
Ja k6ige tagasihoidlikumad ja vaiksemad inimesed v6tavad 5 shotti sisse ja l2hevad hyppama. Eestlaste kangelane oli seekord Pille.
Joomakultuur on siin muidugi metsik. J6ebaaridest sai n2iteks k2epalu, millega hiljem on linnas joogid 10 000 KIP ehk umbes 12 krooni 2mber.
Baarid suletakse vist kell 12 (kella meil pole) ja siis liiguvad k6ik edasi nn kohalikku levikasse Sunset Bari.
See muidugi t2hendab seda, et t2na oli totaalne mittemidagi tegemise p2ev.


Mudaseeria:







Nyyd j2lle normaalne:


Tiiu omas "diskorid-ja-baarmenid"-elemendis kohalikus aftekakohas. Siin koos Pouniga, kes on QBari DJ. Esimene v2ga normaalne lao kutt, kes tahaks kyll su heledat nahka endale, aga v2hemalt mitte abielluda. Siin on tal peas Kadri lill.


Paar pilti meie elukohast:


Konnadest ka veel. Meie 2+1 peremudel l2heb t2ie hooga edasi. Hommikul tahtis Tiiu kardinat ette t6mmata ja selleks pidi moskiitov6rgu yles t6stma. Ja padja all oli prints, ilgelt kole konn. Me olime terve 88 maganud, konn voodis.

Kommentaare ei ole: